Bunyols de Quaresma

bunyols

A Forn Inalba de Balaguer ens encanten les tradicions. Per això, cada any en el període de Quaresma elaborem els bunyols de vent.

Durant aquest període, que representa els 40 dies que Jesucrist va passar al desert, els cristianisme convida a fer una penitència simbòlica en la que els divendres no es menja carn. Des de fa anys, és tradició consumir bunyols durant aquesta època de l’any, especialment els dimecres i els divendres, per endolcir els àpats i que la penitència sigui més fàcil de dur a terme. Es consumeixen aquests dos dies com a representació del Dimecres de Cendra (inici) i els divendres, dia actual d’abstinència.

L’origen dels bunyols reumunta a la gastronomia islàmica de Al-Àndalus. Als voltants del segle XVI, la població elaborava els bunyols d’aiguamel: unes farinetes en forma de bunyol fregides amb oli i posteriorment endolcides amb mel.

La recepta ha anat evolucionant fins als bunyols tradicionals. Els ingredients bàsics que tradicionalment s’han utilitzat per a fer bunyols són farina de blat, llet, sucre, ou i llevat; amb els que es fa una massa que posteriorment es fregeix.. Actualment, hi ha infinitat de varietats per a preparar els bunyols i a Forn Inalba creiem haver trobat la recepta perfecta. T’animes a tastar-los? Els trobaràs cada dimecres i divendres a les nostres botigues!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest